Bio

Janco van der Kaaden percussionist
foto: Ingrid Vente

Janco van der Kaaden is een rasoptimist en teamspeler. De in 1973 geboren immer goed gezinde Gouwenaar uit zijn creativiteit in koken, meubels maken en webdesigns. Percussie bleek al van jongs af aan de grootste creatieve uitlaatklep te zijn.

Janco leerde de beginselen van het klassiek slagwerk bij Ger de Zeeuw en verbreedde die solide basis met een studie latin percussie bij Bart Fermie. Via Bart maakte Janco ook kennis met de inmiddels populaire trommelkist de cajón.

Als freelance percussionist werkte Janco van der Kaaden met een kleurrijk palet van namen in de muziekwereld: Gotcha! , Bert vd Brink, Anne Wolf trio (met Theo de Jong), Leonie Meijer, Jennifer Ewbank, Mike Boddé, Peter Tiehuis, Julya Lo’ko, Martin Verdonk e.v.a. In 2014 mocht hij het podium delen met jazzlegende Benny Golson en rockers Bernard Fowler en Tim Ries (The Rolling Stones)

Daarnaast heeft Janco ook een aanzienlijke hoeveelheid live-optredens op zijn naam staan. Zo was hij te zien op/in: North Sea Jazz Festival, Jazzmarathon Brussel, Uitmarkt, Oerol, Paradiso, Melkweg, Tivoli en Flagey Brussel.

Janco is momenteel actief met soulband The Originators, werkt met singer/songwriters Anke Timmer en Herman Pouderoyen, en begeleidt zanger Sjors van der Panne bij zijn theaterconcerten. Naast optreden is hij werkzaam voor Slagwerkkrant en Teamdrumming.

lees meer...